Az ideális túrabakancs

Gumi
2013. február 06., szerda - vadasz

A méret adott, a cél nem kérdés, akkor miért nem tudok választani? Kis eszmefuttatás arról, hogyan nézzünk túrabakancsot kétkerekű kedvencünknek.

Hirdetés


Cimkék: ,


Hozzászólások (5 hozzászólás)

Jani55 -

Ideális esetben így van. Tudjuk milyen célra, milyen gumát szeretnénk, kiválasztjuk (párban), felszereltetjük… fizetünk. A 17-esek világában valóban van választék. Sőt, zavarbaejtően bő…

Nekem és sokunknak, más méretű kerekeink vannak, esetenként elől is, hátul is és bármennyire meglepő, nem egyszerű gumit találni (azonos gyártótól, válogatott elsőt-hátsót azonos gumikeverékből és mintázattal, lehetőleg egy évnél nem különbözőbb évjáratból). Van úgy, hogy radiálgumit nem is találunk! Sőt, vagy csak elsőt, vagy csak hátsót… Volt már rá példa, hogy  tízéves túltárolt gumit akartak rámsózni újként… Messze nem ideális állapot.

És sokan vannak olyanok is, akik a használt gumikból kénytelenek válogatni. Mert már nem beszerezhető az adott méret-mintázat (különböző mértékbeni kopás, defekt, v. akármilyen okból, pl kilopják a komplett első kereket) és cserélni kell pl a hátsót. Vagy, csak egyszerűen nem akarnak, nem tudnak az új gumikra annyit áldozni. Ők is motoroznak. Felemás állapot.   


doncy -

Jelenlegi útviszonyaink között – úgy gondolom – sport-trúra kategóriában nem igazán érvényesülnek a fenti típusok közti különbségek. Így marad a következő módszer: párban kell megvenni a legolcsóbb akciós szettet. Fóleg, hogy legutóbb vettem egy “szupertartós” angel elsőt, ami semmivel sem bírt többet, mint bármelyik (és kb. egy akciós szett árába került.) 10-12k alatt bármelyiket legyaloglom. Érzésre sosem volt különbség.


Jani55 -

Bocsánat, de tud valaki segíteni URAL GYÁRI (4.00X19) gumi beszerzésben? Köszönöm. 


verpe -

Egy biztos, nagyon durván felmentek a gumi árak.

 


mr_a -

 hééé! kitolás! én azt hittem valóban túrabakancsról van szó… 😀


Előző bejegyzés

Motoros túrázni jó – 3. rész

2013. február 02., szombat
Túra

Következő bejegyzés

Három hét, és itt a motoros szezon!

2013. február 12., kedd
Triumph

Ezeket olvastad már?

Egyszerűbb az izzadtságod törölgetni, mint a saját véred!

2019. február 19., kedd

Túl vagyunk a 2019-es év első kellemes, napos hétvégéjén. Több motoros baleset történt, ami felvet néhány kérdést a motorozással kapcsolatban.

Elolvasom »
Biztonság

Motorozási technikák sorozat, 9. rész: a fékkezelés

2019. február 15., péntek

Visszatérünk az aszfaltra, de egyelőre semmilyen vészhelyzetről nincs szó. Mielőtt odaérne a sorozat, beszéljünk az általános fékkezelésről!

Elolvasom »
Motorozási technikák

Mennyit javít egy motoron a Wilbers progresszív első futómű?

2019. február 10., vasárnap

Saját motorom egy BMW F800GS. Ezzel derítjük ki, megéri-e beruházni egy Wilbers progresszív első rugóra. A véleménynél beszédesebb a videó.

Elolvasom »
Futómű tuning

A Kawasaki jóvoltából még jobb programmá válik a motoKvíz!

2019. február 08., péntek

Nem csupán a kedvezményezett jótékony szervezeteket támogatja a Kawasaki: belépésükkel a motoKvíz minden résztvevője csak nyerni fog!

Elolvasom »
Támogató

Hirdetés