Az ideális túrabakancs

Gumi
2013. február 06., szerda - vadasz

A méret adott, a cél nem kérdés, akkor miért nem tudok választani? Kis eszmefuttatás arról, hogyan nézzünk túrabakancsot kétkerekű kedvencünknek.

Hirdetés


Cimkék: ,


Hozzászólások (5 hozzászólás)

Jani55 -

Ideális esetben így van. Tudjuk milyen célra, milyen gumát szeretnénk, kiválasztjuk (párban), felszereltetjük… fizetünk. A 17-esek világában valóban van választék. Sőt, zavarbaejtően bő…

Nekem és sokunknak, más méretű kerekeink vannak, esetenként elől is, hátul is és bármennyire meglepő, nem egyszerű gumit találni (azonos gyártótól, válogatott elsőt-hátsót azonos gumikeverékből és mintázattal, lehetőleg egy évnél nem különbözőbb évjáratból). Van úgy, hogy radiálgumit nem is találunk! Sőt, vagy csak elsőt, vagy csak hátsót… Volt már rá példa, hogy  tízéves túltárolt gumit akartak rámsózni újként… Messze nem ideális állapot.

És sokan vannak olyanok is, akik a használt gumikból kénytelenek válogatni. Mert már nem beszerezhető az adott méret-mintázat (különböző mértékbeni kopás, defekt, v. akármilyen okból, pl kilopják a komplett első kereket) és cserélni kell pl a hátsót. Vagy, csak egyszerűen nem akarnak, nem tudnak az új gumikra annyit áldozni. Ők is motoroznak. Felemás állapot.   


doncy -

Jelenlegi útviszonyaink között – úgy gondolom – sport-trúra kategóriában nem igazán érvényesülnek a fenti típusok közti különbségek. Így marad a következő módszer: párban kell megvenni a legolcsóbb akciós szettet. Fóleg, hogy legutóbb vettem egy “szupertartós” angel elsőt, ami semmivel sem bírt többet, mint bármelyik (és kb. egy akciós szett árába került.) 10-12k alatt bármelyiket legyaloglom. Érzésre sosem volt különbség.


Jani55 -

Bocsánat, de tud valaki segíteni URAL GYÁRI (4.00X19) gumi beszerzésben? Köszönöm. 


verpe -

Egy biztos, nagyon durván felmentek a gumi árak.

 


mr_a -

 hééé! kitolás! én azt hittem valóban túrabakancsról van szó… 😀


Előző bejegyzés

Motoros túrázni jó – 3. rész

2013. február 02., szombat
Túra

Következő bejegyzés

Három hét, és itt a motoros szezon!

2013. február 12., kedd
Triumph

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt