Dízel motor építése házilag – a blokk keresése

Motorépítés
2011. december 09., péntek - plzltn

A második részben véglegesen eldől, hogy milyen autó blokkja alkossa majd a születendő jármű szívét. Persze nem könnyen, tehát a felhők már gyülekeznek...

Hirdetés


Cimkék: ,


Hozzászólások (4 hozzászólás)

vilmo -

 szia, ha még nincs meg a blokk lehet érdemes lenne csónak motort is nézni, az eleve kompaktabb és könnyebb mint egy autóból kiszedett példány. tags: ‘outboard engine’ ‘marine outboard’ vagy ‘diesel outboard’  amúgy sok sikert a projekthez.


plzltn -

 Nevetni fogsz, az ellenkező gondolatmenet már meg is valósult. Abból a blokkból, amelyikből a dMZ készült, épített a szomszédom hajóhajtást. Egy ismerős meg quadot (80%-nál félbehagyta…) A hajóról nincs képem, de ime egy a quadról:

 

plzltn: Fénykép0270

 

Amúgy a blokkválasztáson már túlvagyok


plzltn -

 Nekem mindíg is volt egy vízióm, hogy egy remek cikket lehetne írni a három járműből egyszerre. A “három felvonás egy történetre” vagy “miket lehet építeni egy alkatrészből”. Sajnos viszont ehhez több média szakterületet kellene átölelni, és talán az olvasótáboruk sem állna egységbe. Nem lenne meg a kívánt átolvasás. Végén még kudarcá válna…


Moto-Cat -

The Force be with You!


Előző bejegyzés

Motorral érkeztek a Mikulások

2011. december 06., kedd
Ünnep

Következő bejegyzés

Japán vízió kicsiben: érkezik a Honda Vision 50

2011. december 15., csütörtök
Újdonság

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt