Új nevekre tette rá a mancsát a Harley: jön a 48X, a Bronx és a Pan America

Harley barkochba
2018. január 11., csütörtök - Medve

Vajon mit jelentenek a Harley-Davidson által frissen lefoglalt nevek? Mit kezdenek a 48X, a Bronx és a Pan America címkékkel?

Hirdetés

A Forty-Eight már most is kívánatos

A Bronx sokkal nagyobb fejtörést okoz. Az egyetlen mankónk az, hogy a 48X-ről vannak elképzeléseink. Hiszen ha egyszer már hozzányúlnak a Sportster családhoz, akkor logikusnak tűnik, hogy azt nem csak egy fronton teszik meg. Tehát a Bronx egy új Sportster változat lehet – de az, hogy a HD mihez akar visszanyúlni ezzel, az rejtély. Természetesen az azonos nevet viselő hírhedt negyednek New Yorkban szintén megvolt a maga motoros élete a hatvanas-hetvenes években. Az ottani motorok azonban nem különböztek jelentősen a kor más helyeken használt Harley-Davidsonjaitól. Vagy esetleg egy hardcore városi rosszalkodót terveznek a fiúk? Legyünk őszinték: az azért kiadná, és meg is férne a palettán.

Bronxi motoros élet durván ötven évvel ezelőtt

A Pan America névről első blikkre talán mindenkinek egy kontinensátszelő nehézcirkáló jut eszébe, és ez a képzettársítás talán nem is rossz. Bár azt el kell ismerni – és igaz is -, hogy a touring szegmens Harley-éknál már így is eléggé telített, de végül is a Softail család esetében sem különösebben zavarta őket, hogy egyszerre egy csokornyit kínálnak eladásra belőle. A legvadabb találgatások a “Pan” szóból erednek, hiszen így szólították köznyelvileg annak idején a Panhead HD-kat. De nyilvánvalóan nem fognak tökfödős motort gyártani megint. Az viszont biztos, hogy ha a Harley felvezeti ezt a nevet a palettájára, akkor elsüthetik a legendás reklámszöveget: “Be a man, ride a Pan!”

Hirdetés


Cimkék: , , , , , , ,

Előző bejegyzés

Dakar Rally 2018, 4. nap: a címvédő kiesett, a Yamahák pedig taroltak

2018. január 10., szerda
Dakar 2018

Következő bejegyzés

Dakar Rally 2018, 5. nap: Joan Barreda homokba alázta a mezőnyt!

2018. január 11., csütörtök
Dakar 2018

Ezeket olvastad már?

Pofás kalandor: X-Lite X551 GT ADVENTURE bukósisak tartósteszt

2018. január 14., vasárnap

A plexivel felszerelt, vagyis túrázásra is alkalmas sildes bukósisakok igen népszerűek manapság. Az X-Lite X551 modelljét alaposan kipróbáltuk.

Elolvasom »
Kiegészítő teszt

Senki földje: Harley-Davidson Street Rod (2017) teszt

2018. január 10., szerda

A Harley-Davidson Street Rod a márka többi modelljéhez képest pofátlanul olcsón kelleti magát. De vajon elég ez az üdvösséghez?

Elolvasom »
Made in India

Lucifer maga: Aprilia RSV4 RF olvasói teszt

2018. január 04., csütörtök

A V4-es superbike kategóriában az Aprilia messze megelőzte versenytársait. A különleges RSV4 legvadabb, RF változatáról olvasónk számol be.

Elolvasom »
Új motor teszt

Különleges élmények: BMW K1200S Schwenker dönthető oldalkocsis motor teszt

2017. december 31., vasárnap

Magyar ember építette és olyan élményeket képes adni a BMW K1200S Schwenker oldalkocsis fogat, amely semmilyen más motorhoz nem is hasonlít.

Elolvasom »
Használt motor teszt

Hirdetés

Hirdetés