A Yamaha megvásárolta a Brudeli Leanster háromkerekűjének szabadalmát

Szabadalmi üzlet
2018. január 03., szerda - Macko

Egy kis norvég cég különleges járgánya felkeltette a Yamaha figyelmét. A Brudeli Leanster hamarosan hangvillás logóval is megjelenhet a piacon.

Hirdetés

A Leanster laza talajon sem jön zavarba

Az, hogy a Yamaha megvette a Brudeli Leanster futóművének szabadalmi jogát, több dolgot is jelenthet. A leglogikusabb következtetés, hogy tovább akar terjeszkedni a dönthető háromkerekűek szegmensében. Amennyiben elkapják a fonalat és felkeltik a vásárlók érdeklődését, olyan előnyre tehetnek szert versenytársaikkal szemben, amit azok nehezen hozhatnak csak be. Persze tiszta sor, hogy sokan ellenszenvvel viseltetnek a háromkerekűekkel szemben – tudjátok: “Az igazi motor kétkerekű”… De a magam részéről biztosan tudom: ez az ellenszenv addig tart, ameddig ki nem próbálnak egy ilyen cuccot.

Páratlan vezetési élmény lehet csapatni vele

Lehet persze még egy lehetséges magyarázat a szabadalmi jogok megvásárlására. A Leanster és a NIKEN műszaki megoldása ugyanis nagy mértékben nem különbözik. Sőt, így kívülről a fotók alapján nagyjából ugyanaz. Így akár az is lehet az adásvétel oka, hogy a norvég cég jelezte a Yamahának: ők bizony oltalommal rendelkeznek erre az első futóműre. Persze ne legyünk rosszindulatúak, bízzunk benne hogy inkább az előző bekezdésben leírtak igazak – és újabb háromkerekű Yamaha modellek jönnek a következő években!

Hirdetés


Cimkék: , , , , ,

Előző bejegyzés

Motoros horror: ezért elengedhetetlen viselet a csizma

2018. január 02., kedd
Biztonság

Következő bejegyzés

Ejtőernyőzés motorral: az akrobatika csúcsa vagy sima baromság?

2018. január 03., szerda
Új műfaj?

Ezeket olvastad már?

Pofás kalandor: X-Lite X551 GT ADVENTURE bukósisak tartósteszt

2018. január 14., vasárnap

A plexivel felszerelt, vagyis túrázásra is alkalmas sildes bukósisakok igen népszerűek manapság. Az X-Lite X551 modelljét alaposan kipróbáltuk.

Elolvasom »
Kiegészítő teszt

Senki földje: Harley-Davidson Street Rod (2017) teszt

2018. január 10., szerda

A Harley-Davidson Street Rod a márka többi modelljéhez képest pofátlanul olcsón kelleti magát. De vajon elég ez az üdvösséghez?

Elolvasom »
Made in India

Lucifer maga: Aprilia RSV4 RF olvasói teszt

2018. január 04., csütörtök

A V4-es superbike kategóriában az Aprilia messze megelőzte versenytársait. A különleges RSV4 legvadabb, RF változatáról olvasónk számol be.

Elolvasom »
Új motor teszt

Különleges élmények: BMW K1200S Schwenker dönthető oldalkocsis motor teszt

2017. december 31., vasárnap

Magyar ember építette és olyan élményeket képes adni a BMW K1200S Schwenker oldalkocsis fogat, amely semmilyen más motorhoz nem is hasonlít.

Elolvasom »
Használt motor teszt

Hirdetés

Hirdetés