Ismét 2WD motoron dolgozik a Yamaha?

All wheel drive
2018. január 02., kedd - Macko

A hangvillások járműveinek történelmében már több összkerekes motor szerepelt. Úgy tűnik, megint valamilyen 2WD megoldáson törik a fejüket.

Hirdetés

Yamaha PED2: utcai motor tanulmány 2WD rendszerrel

Természetesen ez a rendszer sem ismeretlen. Néhány éve a Wunderlich, amely túrás jellegű kiegészítőiről ismert mutatott be hasonlót. Ott egy széria BMW R1200GS eredeti hajtását nem bolygatva toldották meg egy direkt villanymotorral az első kereket. Hogy mennyit adtak el az utólag is adoptálható kiegészítőből, azt sajnos nem tudjuk.

A PES2 is egy 2015-ös koncepció volt

A Yamaha legújabb rendszere alapelvében a németekéhez hasonlít. A tavalyi év során szabadalmaztattak ugyanis egy járművet, amely hasonlóan épül fel. (Vagy fog felépülni, ha egyszer megvalósul…) A benyújtott oltalmi iratok közül “szivárgott ki” egy rajz, amely szerint a tervezett motorkerékpár egyrészt hagyományos belső égésű erőforrással fogja hajtani a hátsó kereket, másrészt egy elektromos agymotorral az elsőt.

A 2017-ben kiszivárgott szabadalmi rajz, amely szerint itt hibrid rendszerről lehet szó

Arról természetesen semmit nem tudunk, hogy végleges jármű mikorra lesz a fenti ábrából – vagy hogy lesz-e egyáltalán. Bízzunk benne, hogy igen – és hogy nem csak valamilyen könnyű versenymotor, hanem akár egy utcai járműben is megjelenik. Hiszen a fenti PED2 tanulmány már önmagában is jól néz ki. Úgyhogy hajrá Yamaha, jöhet a hibrid 2WD korszak!

Hirdetés


Cimkék: , , , , , ,

Előző bejegyzés

Fantasztikusak az olvasóink: évadnyitó január elsején 78 motorral!

2018. január 01., hétfő
2018 megnyitva

Következő bejegyzés

Visszahívás a Brembo főfékhengereire: tömegkatasztrófa jöhet

2018. január 02., kedd
Visszahívás

Ezeket olvastad már?

Pofás kalandor: X-Lite X551 GT ADVENTURE bukósisak tartósteszt

2018. január 14., vasárnap

A plexivel felszerelt, vagyis túrázásra is alkalmas sildes bukósisakok igen népszerűek manapság. Az X-Lite X551 modelljét alaposan kipróbáltuk.

Elolvasom »
Kiegészítő teszt

Senki földje: Harley-Davidson Street Rod (2017) teszt

2018. január 10., szerda

A Harley-Davidson Street Rod a márka többi modelljéhez képest pofátlanul olcsón kelleti magát. De vajon elég ez az üdvösséghez?

Elolvasom »
Made in India

Lucifer maga: Aprilia RSV4 RF olvasói teszt

2018. január 04., csütörtök

A V4-es superbike kategóriában az Aprilia messze megelőzte versenytársait. A különleges RSV4 legvadabb, RF változatáról olvasónk számol be.

Elolvasom »
Új motor teszt

Különleges élmények: BMW K1200S Schwenker dönthető oldalkocsis motor teszt

2017. december 31., vasárnap

Magyar ember építette és olyan élményeket képes adni a BMW K1200S Schwenker oldalkocsis fogat, amely semmilyen más motorhoz nem is hasonlít.

Elolvasom »
Használt motor teszt

Hirdetés

Hirdetés