A Kawasaki félreprogramozta a Z125 PRO “agyát”

Baj van!
2017. december 28., csütörtök - Ben

Az utóbbi időben több visszahívási akciót is kiadtak a nagyobb gyártók. Most a Kawasaki aprócska motorjával adódtak gondok.

Hirdetés

A Kawasaki közleménye szerint a nem megfelelő gyújtás beállítás és a gyújtás időzítése miatt a motor néhány esetben indokolatlanul lefulladhat. A meghibásodás akkor bukkanhat fel, amikor a motoros egy teljes megállást vagy álló helyzetből való gyorsulást próbálna kivitelezni. Az érintett példányok száma meglehetősen magas, 9’914 darab motornál jelentkezhetnek a fent említett gondok. Ez szinte az összes eddig legyártott Z125 példányt magában foglalja, így a Kawasaki számára ez egy meglehetősen időigényes és költséges visszahívásnak ígérkezik.

Most az aprócska rosszasággal adódtak gondok

Természetesen, mint minden gyártó által kiadott visszahívási program, ez is teljesen díjmentes lesz a tulajdonosok számára. Az akció kezdetéről és időtartamáról egyelőre még nem adott ki tájékoztatást a japán gyártó.  A beharangozott visszahívás méretét tekintve érdemes lehet minden Z125 tulajdonosnak egy tavaszi márkaszerviz látogatást feljegyeznie naptárában.

Hirdetés


Cimkék: , , , ,

Előző bejegyzés

Zseniális motoros biztonsági kampány: neked mennyit ér az életed?

2017. december 27., szerda
Megéri?

Következő bejegyzés

Ilyen egy igazi motoros kiképzés: itt mindenki valódi férfi lesz!

2017. december 28., csütörtök
Katonadolog

Ezeket olvastad már?

Pofás kalandor: X-Lite X551 GT ADVENTURE bukósisak tartósteszt

2018. január 14., vasárnap

A plexivel felszerelt, vagyis túrázásra is alkalmas sildes bukósisakok igen népszerűek manapság. Az X-Lite X551 modelljét alaposan kipróbáltuk.

Elolvasom »
Kiegészítő teszt

Senki földje: Harley-Davidson Street Rod (2017) teszt

2018. január 10., szerda

A Harley-Davidson Street Rod a márka többi modelljéhez képest pofátlanul olcsón kelleti magát. De vajon elég ez az üdvösséghez?

Elolvasom »
Made in India

Lucifer maga: Aprilia RSV4 RF olvasói teszt

2018. január 04., csütörtök

A V4-es superbike kategóriában az Aprilia messze megelőzte versenytársait. A különleges RSV4 legvadabb, RF változatáról olvasónk számol be.

Elolvasom »
Új motor teszt

Különleges élmények: BMW K1200S Schwenker dönthető oldalkocsis motor teszt

2017. december 31., vasárnap

Magyar ember építette és olyan élményeket képes adni a BMW K1200S Schwenker oldalkocsis fogat, amely semmilyen más motorhoz nem is hasonlít.

Elolvasom »
Használt motor teszt

Hirdetés

Hirdetés