Frissített bajor világverő: BMW R1200GS 2017

Új motor teszt
2017. december 23., szombat - BigAdam

Idén további elektronikai extrákat tettek elérhetővé a GS-ez, mi pedig kíváncsiak voltunk mit mutat az új szekér, ezért kicsit megjárattuk.

Hirdetés

Vegyítve az oda-vissza gyorsváltóval, (tényleg,  mondtam már, hogy felfelé és lefelé is gyorsváltós?) térugrást hajthatunk végre bárhol, bármikor. Az asszony elég jól szokta a durvább motorokat is, de a GS-ről le akart szállni félúton a pilisben, mert sok volt neki a kerekezési hajlam és a dinamika. Így pappermódban kellett hazasomfordálnom vele.

Kényelmes, mégis aktív üléspozíció.

Volt, hogy siettem, és úgy lépte át még öntött felnikkel is a járdaszigeteket meg az útpadkákat is, mintha ott sem lettek volna! Az oda-vissza gyorsváltó pedig olyan durrogást produkált térugrás közben, hogy felállt a szőr a kezemen – egészen csodálatos a cucc tudása ilyen téren is. Mármint nem hangügyileg, hanem gyorsváltóilag: gyakorlatilag csak elindulásnál és lassú totyogásnál kell kuplungot használni, normál haladásnál teljesen elfelejthetjük azt.

Összességében: GS

A GS legenda és a legendák nem lehetnek közepesek. Mindenki a maximumot várja tőlük. A 2017-es R1200GS nyergébe is úgy ül fel az ember, hogy alapelvárás a hibátlan működés és felhasználói élmény, amit a motor simán hoz. Kényelmes, gyors, szép, és hála a konkurencia felzárkózásának már árban sincsen annyira a mezőny fölött. Nem tudunk elmenni az időközben felmerült futómű-probléma mellett: valamit nagyon elméreteztek a srácok és extrém terhelésnél több motornál is előfordult, hogy kicsúszott a krómszár a felső rögzítőelemből. Ezt később egy rápréselt darabbal rögzítették a szakszervizek mindenkinek, hogy még véletlenül se történhessen baj.

Amikor a tuning a gyári

 

Következik a pontozásos és kategóriánkénti szöveges értékelés – lapozz!

Hirdetés


Cimkék: , ,

Előző bejegyzés

Kalandok és jótékonyság 2018-ban: három tájékozódási túra is vár rád!

2017. december 20., szerda
Események

Következő bejegyzés

Interjú: egy magyar motoros futár a londoni dzsungelben

2017. december 29., péntek
Interjú

Ezeket olvastad már?

Pofás kalandor: X-Lite X551 GT ADVENTURE bukósisak tartósteszt

2018. január 14., vasárnap

A plexivel felszerelt, vagyis túrázásra is alkalmas sildes bukósisakok igen népszerűek manapság. Az X-Lite X551 modelljét alaposan kipróbáltuk.

Elolvasom »
Kiegészítő teszt

Senki földje: Harley-Davidson Street Rod (2017) teszt

2018. január 10., szerda

A Harley-Davidson Street Rod a márka többi modelljéhez képest pofátlanul olcsón kelleti magát. De vajon elég ez az üdvösséghez?

Elolvasom »
Made in India

Lucifer maga: Aprilia RSV4 RF olvasói teszt

2018. január 04., csütörtök

A V4-es superbike kategóriában az Aprilia messze megelőzte versenytársait. A különleges RSV4 legvadabb, RF változatáról olvasónk számol be.

Elolvasom »
Új motor teszt

Különleges élmények: BMW K1200S Schwenker dönthető oldalkocsis motor teszt

2017. december 31., vasárnap

Magyar ember építette és olyan élményeket képes adni a BMW K1200S Schwenker oldalkocsis fogat, amely semmilyen más motorhoz nem is hasonlít.

Elolvasom »
Használt motor teszt

Hirdetés

Hirdetés