Megbüntették az ausztrál motorost, mert fordítva viselte bukóját

Bünti
2017. december 19., kedd - Ben

A legtöbb motoros már kapott kisebb-nagyobb szabálysértés miatt büntetést. Most egy nagyon érdekes eset látott napvilágot.

Hirdetés

Gratulálunk, ülj le, egyes!

A büntetés teljes mértékben jogos, mivel a bukósisak az egyik legfontosabb védőfelszerelés motorozás közben. Egy kisebb esésnél is súlyos fejsérüléseket szerezhetett volna, ami után nem az az apró pattanás lett volna a legnagyobb problémája. Magyarországon is a bukósisak az egyetlen kötelező védőfelszerelés motorozás közben, amire a rendőrség itthon is figyelni szokott. Ezért nem érdemes egy kisebb utat sem megkockáztatni bukó nélkül – és nem elsősorban a büntetéstől való félelem miatt. Egy rövid út során is történhet velünk olyan, amikor szükség van a védőfelszerelésekre. Sajnos a nyári kánikulák során még mindig rengeteg motorost látni, akinél a póló-rövidgatya-sportcipő (vagy még inkább a hírhedt papucs) a divat. Remélhetőleg a jövőben egyre többen fognak rájönni arra, hogy milyen veszélyes tud lenni az ilyen “lenge” motorozás. Itt a karácsony, mindenki írja fel a kívánságlistájára a hiányzó védőfelszerelést!

Hirdetés


Cimkék: , ,

Előző bejegyzés

Amikor nagyon rosszul sikerül az előzés egy idióta autós miatt

2017. december 18., hétfő
Baleset

Következő bejegyzés

Elképesztő képek: motoros baleset “élőben” a Google Street View kamerája előtt

2017. december 19., kedd
Utcakép

Ezeket olvastad már?

Pofás kalandor: X-Lite X551 GT ADVENTURE bukósisak tartósteszt

2018. január 14., vasárnap

A plexivel felszerelt, vagyis túrázásra is alkalmas sildes bukósisakok igen népszerűek manapság. Az X-Lite X551 modelljét alaposan kipróbáltuk.

Elolvasom »
Kiegészítő teszt

Senki földje: Harley-Davidson Street Rod (2017) teszt

2018. január 10., szerda

A Harley-Davidson Street Rod a márka többi modelljéhez képest pofátlanul olcsón kelleti magát. De vajon elég ez az üdvösséghez?

Elolvasom »
Made in India

Lucifer maga: Aprilia RSV4 RF olvasói teszt

2018. január 04., csütörtök

A V4-es superbike kategóriában az Aprilia messze megelőzte versenytársait. A különleges RSV4 legvadabb, RF változatáról olvasónk számol be.

Elolvasom »
Új motor teszt

Különleges élmények: BMW K1200S Schwenker dönthető oldalkocsis motor teszt

2017. december 31., vasárnap

Magyar ember építette és olyan élményeket képes adni a BMW K1200S Schwenker oldalkocsis fogat, amely semmilyen más motorhoz nem is hasonlít.

Elolvasom »
Használt motor teszt

Hirdetés

Hirdetés