A vészhelyzet tökéletes megoldása, ahogy egy képzett motoros csinálja

Baleset-elkerülés
2017. december 14., csütörtök - Macko

Amikor viszonylag tempósan haladsz és keresztbe sodródik előtted egy autó, az komoly vészhelyzet. Mesteri megoldást látunk motoros társunktól!

Hirdetés

Hősünk felvételén jól látható, hogy 114 kilométer/óra körüli sebességgel haladt. Annyira kis távon sodródott előtte keresztbe az autó, hogy vészfékezéssel esélye sem lett volna elkerülni a bajt. Ezt jól is mérte fel, és hozzá sem ért a fékhez. Annyi helye viszont még volt, hogy egy nagyon intenzív bal kormánytolással azonnal kitérítse a Yamaha Fazert az egyenesfutásból és sávot váltson. Így történt:

Car almost takes out motorbike from nonononoyes

Mindent hibátlanul csinált. Jó helyre nézett – egy pillanatra sem az autóra! -, kellően erőset tolt a kormányon, majd azonnal a legbelső sáv közepére helyezte a tekintetét és egy jobbos toló mozdulattal egyenesbe is hozta a Fazert. Szinte a gázt sem vette el – sőt, végig tökéletesen stabilan tartotta az elkerülő manőver alatt! -, és rezzenéstelenül haladt is tovább. Tökéletes vészhelyzet megoldás, amit nyugodtan tanítani is lehetne!

Hirdetés


Cimkék: , , , , , ,

Előző bejegyzés

Ben Hur a XX. században: az igazi motoros gladiátorok

2017. december 14., csütörtök
Motoros Ben Hur

Következő bejegyzés

Magyarországon is bemutatkoztak a Honda 2018-as újdonságai

2017. december 15., péntek
2018

Ezeket olvastad már?

Pofás kalandor: X-Lite X551 GT ADVENTURE bukósisak tartósteszt

2018. január 14., vasárnap

A plexivel felszerelt, vagyis túrázásra is alkalmas sildes bukósisakok igen népszerűek manapság. Az X-Lite X551 modelljét alaposan kipróbáltuk.

Elolvasom »
Kiegészítő teszt

Senki földje: Harley-Davidson Street Rod (2017) teszt

2018. január 10., szerda

A Harley-Davidson Street Rod a márka többi modelljéhez képest pofátlanul olcsón kelleti magát. De vajon elég ez az üdvösséghez?

Elolvasom »
Made in India

Lucifer maga: Aprilia RSV4 RF olvasói teszt

2018. január 04., csütörtök

A V4-es superbike kategóriában az Aprilia messze megelőzte versenytársait. A különleges RSV4 legvadabb, RF változatáról olvasónk számol be.

Elolvasom »
Új motor teszt

Különleges élmények: BMW K1200S Schwenker dönthető oldalkocsis motor teszt

2017. december 31., vasárnap

Magyar ember építette és olyan élményeket képes adni a BMW K1200S Schwenker oldalkocsis fogat, amely semmilyen más motorhoz nem is hasonlít.

Elolvasom »
Használt motor teszt

Hirdetés

Hirdetés