Szépre sikerült a Royal Enfield két új, 650-es ikertestvére

Indiai testvérek
2017. november 14., kedd - Medve

Két új modellt leplezett le a Royal Enfield. A klasszikus megjelenésű 650-es mellett egy café racer stílusú testvérmotort mutattak be.

Hirdetés

Semmi csicsa

Az Interceptor 650 és a Continental 650 nem csak ugyanazt az erőforrást, hanem ugyanazt a vázat is használja, ami a Harris Performance áldozatos munkájának és design faragásának eredménye. A felfüggesztés és a fékek szintén közös nevezőt jelentenek a testvérmotorok életében. Hagyományos helyzetben álló első teleszkópok és dupla hátsó rugóstag van rajtuk. Elöl-hátul pedig szimpla tárcsafék kapott helyet. Ahogy mondtam, semmi csicsa. Csak ami a motorozáshoz szükséges – ami egy ma már kiveszőben levő szemlélet, és ezért nagyon kár.

Őkelme pedig café racer féle változat, a Continental 650 GT

Mégsem ugyanaz

A közös alapok ellenére a két motor mégis egészen más karaktert rejt magában. Az egyik kézben az INT 650 egy klasszikus, fullretro vonalakat idéző időgép, aminek a feladata, hogy visszarepítse a motorost a hősies hatvanas évek világába. A másikban a Continental 650 GT, ami ezzel szemben café racer elemeket hoz. Keskeny, de azért nem túl kényelmetlennek tűnő csutka kormány, egy személyes ülés, az elmaradhatatlan púp és magasra húzott kipufogó. Fekete-arany fényezésben sem semmi a megjelenése, de fehér-feketében totálisan szívdobogtató látványt nyújt. Nekem pedig be kell ismernem, hogy az európai szívlágyító projectjük nálam sikert ért el. Gratulálok Royal Enfield, csak így tovább!

Hirdetés


Cimkék: , , , , , ,

Előző bejegyzés

Környezetbarát elegancia: bemutatkozik a Vespa Elettrica

2017. november 13., hétfő
Újdonság

Következő bejegyzés

Védekezz a hideg és az esés ellen is: kivehető protektoros neoprén térdvédő

2017. november 14., kedd
Egészség

Ezeket olvastad már?

Pofás kalandor: X-Lite X551 GT ADVENTURE bukósisak tartósteszt

2018. január 14., vasárnap

A plexivel felszerelt, vagyis túrázásra is alkalmas sildes bukósisakok igen népszerűek manapság. Az X-Lite X551 modelljét alaposan kipróbáltuk.

Elolvasom »
Kiegészítő teszt

Senki földje: Harley-Davidson Street Rod (2017) teszt

2018. január 10., szerda

A Harley-Davidson Street Rod a márka többi modelljéhez képest pofátlanul olcsón kelleti magát. De vajon elég ez az üdvösséghez?

Elolvasom »
Made in India

Lucifer maga: Aprilia RSV4 RF olvasói teszt

2018. január 04., csütörtök

A V4-es superbike kategóriában az Aprilia messze megelőzte versenytársait. A különleges RSV4 legvadabb, RF változatáról olvasónk számol be.

Elolvasom »
Új motor teszt

Különleges élmények: BMW K1200S Schwenker dönthető oldalkocsis motor teszt

2017. december 31., vasárnap

Magyar ember építette és olyan élményeket képes adni a BMW K1200S Schwenker oldalkocsis fogat, amely semmilyen más motorhoz nem is hasonlít.

Elolvasom »
Használt motor teszt

Hirdetés

Hirdetés