Környezetbarát elegancia: bemutatkozik a Vespa Elettrica

Újdonság
2017. november 13., hétfő - FeR1

A világ legstílusosabb robogóit gyártó Vespa is beszáll az elektromos járművek piacára. Első próbálkozásnak nem is rossz!

Hirdetés

A leglényegesebb mégis maga az erőforrás. Az állandó teljesítménye 2 kW, az elérhető maximális teljesítmény pedig 4 kW. Ezzel a gyáriak elmondása alapján jóval dinamikusabb lesz az Elettrica, mint az 50 köbcentis benzines változat. A hatótávolsággal sincs probléma – egy feltöltéssel száz kilométer feletti távolságot motorozhatunk. Ha pedig a lítium ion akksik gyengülnének, nem kell mást tennünk, mint bedugnunk a motor csatlakozóját a 220-ba. Ezzel a nem túl bonyolult mutatvánnyal kevesebb, mint négy óra alatt fullosra tölthetjük az akkupakkot. A tervek között szerepel egy még komolyabb változat, az Elettrica X, amellyel akár kétszáz kilométert is gurigázhatunk egy kiegészítő generátor segítségével.

Akár a munkahelyünk parkolójában is tölthetjük a gépet a hálózatról

Első körben a fotókon látott különleges, fémes szürke színben lehet majd megvásárolni a Vespa Elettricát – a további, kiegészítő színeket a vásárlók saját maguk állíthatják majd össze. A jármű gyártása Pontederában történik, innen szállítják majd mindenfelé a 2018-as modelleket.

Hát nem aranyos?

Hirdetés


Cimkék: , , , , , , , ,

Előző bejegyzés

A zöldek bemutatták a csúcsgépük pályaverzióját, amit úgy hívnak: Kawasaki Ninja ZX-10R SE

2017. november 13., hétfő
Csúcsmodell

Következő bejegyzés

Szépre sikerült a Royal Enfield két új, 650-es ikertestvére

2017. november 14., kedd
Indiai testvérek

Ezeket olvastad már?

Pofás kalandor: X-Lite X551 GT ADVENTURE bukósisak tartósteszt

2018. január 14., vasárnap

A plexivel felszerelt, vagyis túrázásra is alkalmas sildes bukósisakok igen népszerűek manapság. Az X-Lite X551 modelljét alaposan kipróbáltuk.

Elolvasom »
Kiegészítő teszt

Senki földje: Harley-Davidson Street Rod (2017) teszt

2018. január 10., szerda

A Harley-Davidson Street Rod a márka többi modelljéhez képest pofátlanul olcsón kelleti magát. De vajon elég ez az üdvösséghez?

Elolvasom »
Made in India

Lucifer maga: Aprilia RSV4 RF olvasói teszt

2018. január 04., csütörtök

A V4-es superbike kategóriában az Aprilia messze megelőzte versenytársait. A különleges RSV4 legvadabb, RF változatáról olvasónk számol be.

Elolvasom »
Új motor teszt

Különleges élmények: BMW K1200S Schwenker dönthető oldalkocsis motor teszt

2017. december 31., vasárnap

Magyar ember építette és olyan élményeket képes adni a BMW K1200S Schwenker oldalkocsis fogat, amely semmilyen más motorhoz nem is hasonlít.

Elolvasom »
Használt motor teszt

Hirdetés

Hirdetés