Látványos motorsport: dragbike verseny traktorgumival

Diliverseny
2017. szeptember 07., csütörtök - Macko

Egy aszfalton is félelmetes top fuel dragbike hátsó abroncsát terepesre cserélve nekimenni vele a földútnak? Elképesztő ötlet és hatalmas móka!

Hirdetés

Hogy közben a változatlanul embertelen teljesítményt hogy uralják a pilóták? Persze egyrészt kicserélik a hátsó abroncsot (meg az elsőt is, de az többnyire itt is a levegőben van) egy olyasfélére, mint ami a traktorokon van. A 40-es átmérőjű kerekek nagyon kapaszkodnak a talajba – de a sima aszfaltra is átvihetetlen erőtől persze abnormálisan elforognak. Innentől a pilóták munkája sokkal inkább a hatalmas esés megakadályozása – persze úgy, hogy közben azért haladjanak is. A végeredmény pedig valóban látványos. Ennyire:

Nálunk miért nincs ilyen? Nem is kellene annyira felhúzni a vasakat, és bármelyik volt TSZ udvarán isteni pályát lehetne rittyenteni egy kis földmunkával. Remélem, valaki megvalósítja Magyarországon is, hiszen a látvány hatalmas – élőben meg még sokkal durvább lenne!

Hirdetés


Cimkék: , , , , , , , , ,

Előző bejegyzés

A Kymco is terepes robogón töri a fejét

2017. szeptember 05., kedd
Koncepció

Következő bejegyzés

Van néhány szabad órád? Próbáld ki a legújabb Benelli motorokat!

2017. szeptember 09., szombat
Programajánló

Ezeket olvastad már?

Pofás kalandor: X-Lite X551 GT ADVENTURE bukósisak tartósteszt

2018. január 14., vasárnap

A plexivel felszerelt, vagyis túrázásra is alkalmas sildes bukósisakok igen népszerűek manapság. Az X-Lite X551 modelljét alaposan kipróbáltuk.

Elolvasom »
Kiegészítő teszt

Senki földje: Harley-Davidson Street Rod (2017) teszt

2018. január 10., szerda

A Harley-Davidson Street Rod a márka többi modelljéhez képest pofátlanul olcsón kelleti magát. De vajon elég ez az üdvösséghez?

Elolvasom »
Made in India

Lucifer maga: Aprilia RSV4 RF olvasói teszt

2018. január 04., csütörtök

A V4-es superbike kategóriában az Aprilia messze megelőzte versenytársait. A különleges RSV4 legvadabb, RF változatáról olvasónk számol be.

Elolvasom »
Új motor teszt

Különleges élmények: BMW K1200S Schwenker dönthető oldalkocsis motor teszt

2017. december 31., vasárnap

Magyar ember építette és olyan élményeket képes adni a BMW K1200S Schwenker oldalkocsis fogat, amely semmilyen más motorhoz nem is hasonlít.

Elolvasom »
Használt motor teszt

Hirdetés

Hirdetés