Őrületes motorverseny, avagy a Sons of Speed

Múltidéző motorverseny
2017. szeptember 05., kedd - Medve

Fogj néhány őrültet, adj alájuk 1925 előtti V2-es motorokat, fék nélkül, és küldd fel őket egy salakos pályára. Ez a Sons of Speed motorverseny.

Hirdetés

Vérpezsdítő cirkusz

A szabályokat és az alapötletet valóban a korai huszadik század nyitott motorversenyei ihlették. Az indulóknak tartaniuk kellett magukat ahhoz, hogy 1925 előtti 1’000 köbcentiméteres V2-es motorokkal kellett rajthoz állniuk.  A korhoz igazán dukáló, autentikus helyszín egy hírhedt deszkapálya lett volna, de abból talán már nem is találni megfelelő állapotban lévőt. Nem is beszélve arról, hogy szervező legyen a talpán, aki rábólintott volna, hiszen azt ne felejtsük el, hogy annak idején szinte már az volt a különleges, ha nem halt valaki szörnyet egy ilyen gladiátor viadalon.

Azok a tökfödők legfeljebb akkor védik meg a versenyzőt, ha az egy hordó vattacukorba esik

A versenymotorokon szabadon lehetett módosítani a kormányt, a sárvédőket, a kipufogót, a lábtartókat és az üzemanyag-, illetve olajtartályokat. Egészen biztos vagyok benne, hogy hátborzongatóan gyönyörű hangorkán kísérte ezt az őrületet, és akinek volt szerencséje személyesen látni, annak egy igazán különleges élményben lehetett része. Szerencsére nem ez volt az utolsó. Október 21-én újra rajthoz állnak a Smyrna Speedwayen. Nagyon remélem, hogy akkor néhány videó is készül majd, hogy legalább az enyhe fuvallatát átérezzük az ott uralkodó hangulatnak.

Hirdetés


Cimkék: , , ,

Előző bejegyzés

Vadító Scout építés a Young Guns Speed Shop műhelyéből

2017. szeptember 04., hétfő
Épített motor

Következő bejegyzés

A Kymco is terepes robogón töri a fejét

2017. szeptember 05., kedd
Koncepció

Ezeket olvastad már?

Pofás kalandor: X-Lite X551 GT ADVENTURE bukósisak tartósteszt

2018. január 14., vasárnap

A plexivel felszerelt, vagyis túrázásra is alkalmas sildes bukósisakok igen népszerűek manapság. Az X-Lite X551 modelljét alaposan kipróbáltuk.

Elolvasom »
Kiegészítő teszt

Senki földje: Harley-Davidson Street Rod (2017) teszt

2018. január 10., szerda

A Harley-Davidson Street Rod a márka többi modelljéhez képest pofátlanul olcsón kelleti magát. De vajon elég ez az üdvösséghez?

Elolvasom »
Made in India

Lucifer maga: Aprilia RSV4 RF olvasói teszt

2018. január 04., csütörtök

A V4-es superbike kategóriában az Aprilia messze megelőzte versenytársait. A különleges RSV4 legvadabb, RF változatáról olvasónk számol be.

Elolvasom »
Új motor teszt

Különleges élmények: BMW K1200S Schwenker dönthető oldalkocsis motor teszt

2017. december 31., vasárnap

Magyar ember építette és olyan élményeket képes adni a BMW K1200S Schwenker oldalkocsis fogat, amely semmilyen más motorhoz nem is hasonlít.

Elolvasom »
Használt motor teszt

Hirdetés

Hirdetés