Felfoghatatlan számok: India a világ legnagyobb motorpiaca

Piac
2017. május 15., hétfő - Macko

Népessége okán Kínában adták el a legtöbb motort. Most azonban India az élre állt. Olyan adatokkal, amiket érdemes ízlelgetni egy kicsit!

Hirdetés

Ilyen a tipikus motor. Hero (Honda) Splendorból évekkel ezelőtt is több mint egy millió fogyott 12 hónap alatt

Az indiai közlekedési kultúra az utak zsúfoltsága miatt is a motorok körül forog. A forgalomban levő rendszámozott járművek több mint 80 százaléka (!!!) motorkerékpár. Természetesen nem ezerkettes túragépekre kell gondolni: ott a 80-150 köbcentiméteres motorok, mopedek és robogók képezik a kétkerekűek döntő részét. Néhány éve olvashattatok róla, melyik a tíz legnépszerűbb típus arrafelé – a helyzet azóta vélhetően nem változott gyökeresen meg. Így talán még tisztább mindenki számára, miért törekszik annyira az összes gyártó oda, és fejleszt arra alkalmas gépeket. Hiszen a fejlődés India gigantikus piacán vélhetően még nem ért véget.

Hirdetés


Cimkék: , , , , , ,


Hozzászólások (2 hozzászólás)

Keleti nyitás: BMW G310R premier teszt – Onroad.hu -
[…] üzleti modellt. A BMW márkanév mindenhol prémium hangon csilingel az emberek fülében, és India motorpiaca meglehetősen nagy, hogy a helyi gyártókapacitás és a felvevőpiac mellett a fejlesztési költségeket értelmes […]

India két kerekű női kalandora: Esha Gupta – Onroad.hu -
[…] Gupta egyszerűen csak a maga szórakoztatásáért csinálja mindezt, hiszen élvezi. Továbbá példát mutat, és képes demonstrálni a nők rátermettségét Indiában. Amennyiben az ő példája nyomán még több hölgy ül motorra, India visszavonhatatlanul a világ piacvezetője lesz! […]

Előző bejegyzés

Az aszfalt helyett a csomagtartón landolt a szerencsés motoros

2017. május 14., vasárnap
Mázli

Következő bejegyzés

Kényelem és biztonság: automatikus index kikapcsolást minden motorra!

2017. május 16., kedd
Zseniális kütyü

Ezeket olvastad már?

Pofás kalandor: X-Lite X551 GT ADVENTURE bukósisak tartósteszt

2018. január 14., vasárnap

A plexivel felszerelt, vagyis túrázásra is alkalmas sildes bukósisakok igen népszerűek manapság. Az X-Lite X551 modelljét alaposan kipróbáltuk.

Elolvasom »
Kiegészítő teszt

Senki földje: Harley-Davidson Street Rod (2017) teszt

2018. január 10., szerda

A Harley-Davidson Street Rod a márka többi modelljéhez képest pofátlanul olcsón kelleti magát. De vajon elég ez az üdvösséghez?

Elolvasom »
Made in India

Lucifer maga: Aprilia RSV4 RF olvasói teszt

2018. január 04., csütörtök

A V4-es superbike kategóriában az Aprilia messze megelőzte versenytársait. A különleges RSV4 legvadabb, RF változatáról olvasónk számol be.

Elolvasom »
Új motor teszt

Különleges élmények: BMW K1200S Schwenker dönthető oldalkocsis motor teszt

2017. december 31., vasárnap

Magyar ember építette és olyan élményeket képes adni a BMW K1200S Schwenker oldalkocsis fogat, amely semmilyen más motorhoz nem is hasonlít.

Elolvasom »
Használt motor teszt

Hirdetés

Hirdetés