Hogy kerülhetsz nagy bajba az ujjatlan kesztyű miatt?

Olvasói történet
2015. november 23., hétfő - gyorgy74

Barátom mindig rendesen felöltözött motorozáshoz, éppen csak ujjatlan kesztyű volt rajta a nyári túrán. Majdnem komoly balesete lett miatta!

Hirdetés


Cimkék: , , , , , ,


Hozzászólások (9 hozzászólás)

bogenschutze -
Na ez az a probléma, ami nem függ össze azzal, hogy volt e kesztyű rajta vagy éppen mezitkézzel motorozott. Akárhol meg tud csípni valami. Akár a nyaknál vagy a kabát ujján becsusszanva a karon. Hogy most éppen a kezén történt az csak szerencsétlen véletlen. Minden eshetőségre ilyen esetben úgyse tud senki felkészülni. Az esés persze más…

verpe -
Na, mint a nyitott sisak, az is ekkora butaság motorra.

Atesz792 -
De, igenis be lehet úgy öltözni, hogy ne menjen be alá semmilyen ízeltlábú (persze ha otthonról “hozol” a ruhádban egy pókot, az más). Tavaly ősszel Csongrádon megálltam pihenni a Tisza-strand üres parkolójában, biztos emlékeztek, rengeteg volt a szúnyog, ráadásul engem imádnak, én meg eléggé viszolygok tőlük. Mégis tök nyugodtan tudtam nézelődni (gyönyörű volt az őszi táj), annak ellenére, hogy kis túlzással vastagon lepték a ruhámat, és keringtek a sisakom körül. Maszk, sál, sisak, felül védve vagy. A motoros kabát és nadrág remélem magától értetődik itt mindenkinek. Ez a kettő összecipzározva, kabát ujja a kesztyűbe ér, nadrág szára a csizmában. És nem az anyagiakon múlik, szépen lassan összeszedtem mindent, nagy része már a motor előtt megvolt, ami amúgy nem fért volna a keretbe újonnan, az a motorhoz hasonlóan másodkézből.

Macko -
Engem annyi rovar csípett meg menet közben, hogy hosszabb cikket is tudnék írni belőle. Volt hogy a hálós nadrágon keresztül vert telibe a combomon úgy a darázs, hogy azonnal se kép se hang nem volt. Szerencsére nem egyedül voltam és másnál volt kalcium. De a legjobb darazsas sztorim most idén volt, a BMW Bike Maraton Repeta Túra után hazafelé tartva. Reggel iszonyatos migrénem volt, a szállodában a recepciós adott Flector port. Pár perc alatt elmúlt a migrén, majd a túra után már délután hazafelé előbb a kabátujjamba csattant be egy darázs, aztán a nyakamat találta el egy másik, egy harmadik meg a gallér mellett valahogy bevergődött a bal lapockámhoz. Éreztem, hogy megcsípnek, de nem különösebben zavart. Hazajöttem és kiráztam a 2 még meglévő tetemet a ruhámból. Éjszaka kezdtem szarul lenni, majd vagy 2 napig szenvedtem a viszketéstől és a forróságtól. A sztori tanulsága pedig: milyen idegblokkoló lehet a Flectorban, ha délután a darázscsípéseket simán lesz@rtam? 😀

MGP -
Szerintem egy kánikulai napon nem mindenki bír hermetikusan zárt ruházatban motorozni. És az sem biztos, hogy menet közben kerül a kabátba valami. Nekem talán legcsúnyább egy pók csípés volt, egy parkolóban a padon hagyott kabátba mászott be.. De menet közben én pl csak a legritkább esetben csukom le a plexit.. még esőben is résnyire nyitva.. ez van.. A régi sisakomnál mindig a szemüveg szár mellett ment be valami .. a csapat tudja, ha hirtelen megállok és kapom le a sisakot akkor valami már megint bejutott a sisakba. Az egyébként kiváló Shoei sisakomról azért szoktam le mert a dupla D gyűrűt nem tudom elég gyorsan nyitni ilyenkor. Tudom hogy lehet, csak épp ha darázs van az ember fülében akkor hajlamos kapkodni. A mostani sisakom sokkal passzentosabb, ebbe nem tud berepülni a szemüvegszár mellett.. mondjuk maga a fémszár is csak akkor fér be ha a gumiborítást leveszem róla.

Helmets on -
Éreztem hogy valami darázs vagy bogár lesz a dologban: Engem is megcsípett egyszer, azóta nem igen viselek ujjatlant. Azért vettem, hátha melegben jó lesz, de a tenyeremen ugyanúgy ott a bőr, jobb nem lett a helyzet, de legalább a kesztyű megfogja a tenyerem és kékes lesz:) Az ujjakat védeni kell a széltől na meg a a fékkar, kuplungkar sem siklik úgy a ragadt, izzadt bőrödön….jobb a sima kesztyű.

Helmets on -
“Szerintem egy kánikulai napon nem mindenki bír hermetikusan zárt ruházatban motorozni.” 30 fok felett már lehet szenvedni rendesen az biztos, főleg ha tűz a nap, szél sincs vagy az is meleg…90-100-ig a ‘léghűtés’ éppen csak valamit segít. A megoldás hogy inkább nem ül az ember motorra. De papucsban, rövidnadrágban, pólóban nyomni hülyeség…még mindig látok ilyet.

Ogerg -
Igen elég szerencsétlen sztori. Hasonló bár jóval kisebb probléma volt velem kb 3-4-5 hete. Még jó idő volt így fordultam egyet. Éppen a Tapolcai krosz pályától indultam el. Sima melegítő + gerinc védő + könyök védő + kesztyű cuccban. De mivel nem szeretem a pulcsi alá vágó szelet mindig ráhúzom a kesztyű szárát. Szerintem max egy gyűrődés lóghatott ki de ott simán betalált alig 500 méter alatt egy darázs. Szerencsére nem vagyok allergiás sem a méhre sem más hasonlóra de mire lehúzódtam megálltam és kihajtottam azt a dögöt vagy 5-ször végigcsípte az alkaromat. Szerencsére a könyökvédőnél nem jutott feljebb mert akkor üldözhettem volna tovább de így is elég kellemetlen volt a dolog.

MGP -
Semmiképp sem papucs-poló kombóra gondolok. De van hogy belefutsz kánikulába.. Idén nyáron ez nem volt lehetetlen. A kellemes alpesi klíma után az M7-esen 38 fokban beállni egy dugóba… na ott nem lehet megmaradni (mentem is fel Szlovákia felé). De akkor is fent volt a dzseki a csizma.. csak nyitva a karnál, a nyaknál.. meg minden szellőztetése.. meg minden kútnál két liter víz. . egyet meginni..egyet beönteni a kabátba 🙂

Előző bejegyzés

Igazi retro különlegesség a Yamahától az XSR900

2015. november 23., hétfő
Yamaha XSR900 scrambler

Következő bejegyzés

Osztályelső akar lenni: ilyen lesz az új Triumph Explorer

2015. november 24., kedd
2016

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt