Mobil alkalmazás minden motoros túrázónak: RBiker

Ötletes
2015. augusztus 13., csütörtök - Macko

A motoros túrák egyik nagy hibája, ha utólag nem tudjuk felidézni, merre jártunk. Az RBiker alkalmazás örökre megszünteti ezt a problémát.

Hirdetés


Cimkék: , , , , , , ,


Hozzászólások (7 hozzászólás)

Xebulon -
Keresek egy olyan útvonaltervezőt, amely a nem gyorsaság vagy legrövidebb út alapján tervez, hanem az útvonal szépsége alapján. Vagy legalább valami alkalmazást, ami kiszínez egy Google térképet, bejelölve melyik útszakasz a legszebb, legjobban motorozható stb.

Macko -
Xebulon: ilyet én is keresek! 😀

MGP -
http://www.viamichelin.com/ állítsd “Motorra” és “Discovery road”-ra

MGP -
Nem ide írtam, de másolom: “Nézd meg egymás mellett a ViaMichelint és a Google maps-t azonos léptékben. A google térkép mögött ott a teljes adatbázis, ez igaz, de mint térkép magában a Michelin sokkal átláthatóbb és informatívabb. Csak ránézel és látod hogy melyik főbb út, melyik mellék, melyik látványút és még azt is hogy melyik a lezárt szakasz. A felírt távokból gyorsan becsülhető egy szakasz hossza, a színezésből a domborzat. Kilátópontok és látványos helyek..stb. 120 év autóstérkép készítés tapasztalata. De sajna nincs esélye a digitális korban.. Már maga a Viamichelin is egy elég érdekes próbálkozás, hiszem nem valódi digitális térkép, hanem a különböző léptékű papír térképeik vannak scannelve. Tudtad, hogy a Michelin térképek azért születtek mert a franciák igen szeretnek enni? Pontosabban mert a Michelin gyár több gumi akart eladni, ehhez több autózásra kellett rávenni az embereket, a franciákat pedig azzal vehette rá, ha jó éttermeket ajánl nekik szerte az országban. Így megszületett a Michelin csillag az éttermek minőségi osztályozásához és a Michelin térkép azért, hogy az autós odataláljon az étteremhez.”

MGP -
viamichelin.com állítsd “Motorra” és “Discovery road”-ra

Kori -
Ha nem is a legszebb utat mutatja meg, de a motoros naviknál van “kanyargós út” opció. Nekem Garmin Zümo-m van, a számítógépes programban szoktam inkább tervezni (kényelmesebb), de a navin is be lehet állítani, hogy autó / motor / légvonal és azon belül a tervezés módját lehet állítani (leggyorsabb/legrövidebb/légvonal/élesen kanyargó utak). Egy egyszerű példát beütöttem, lent látható a különbség (leggyorsabb vs. kanyargós, fizetős utak kikerülése bepipálva). Legyorsabb

Kori -
VAlami nem stimmel a kép beszúrásával. A fenti kép a kanyargós út. Itt a gyors:

Előző bejegyzés

Kétütemű ötszázas V8. Motorkerékpárban. Tényleg.

2015. augusztus 10., hétfő
Érdekesség

Következő bejegyzés

Női motorosok világrekordja

2015. augusztus 14., péntek
Esemény

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt