A gumiabroncs, amely áramot termel

Elektromosság
2015. március 04., szerda - FeR1

A Goodyear egy olyan tanulmány gumiabronccsal állt elő, amely gyökeresen megváltoztathatja az elektromos járművek fejlődését.

Hirdetés


Cimkék: , , , , ,


Hozzászólások (5 hozzászólás)

Helmets on -
Hasonló mint amikor az úttal való áramtermelést akarták megoldani azzal hogy a rajtuk menő járművek súlya vagy sebessége (kinetikus energiája) termel elektromosságot. Kérdés hogy megéri e bármilyen szinten is foglalkozni ilyesmivel. Leghamarabb úgy tudom elképzelni a piacra kerülését hogy megveheted jókora felárral, amit soha nem fog visszahozni fogyasztás terén:)

FeR1 -
Valahol el kell kezdeni az efféle fejlesztést. Ha belegondolunk, hogy mondjuk 50-60 évvel ezelőtt rohadtul nem érte meg és nem is volt lehetőség lakossági szintű számítógép használatra, ma már minden házban van legalább 1 PC és 1 laptop. Idővel minden technológia kiforrja magát és ma még elképzelhetetlen dolgok születnek szépen lassan.

Helmets on -
Azért mondtam hogy leghamarabb… az hogy 50-60 év múlva mi lesz, már nekünk mindegy:) “Idővel minden technológia kiforrja magát ” Vagy mennek a levesbe, de ez most mindegy..

MANI -
egyszer még majd olyan járművet készitenek ami több energiát termel mint amennyit fogyaszt, de mi azt már nem érjük meg , ja és ebbe a politika ugyis belepofázik mert, mért jó nekik ha nem fizetünk jó sok jövedéki adót mint a benzinért is

Helmets on -
“ami több energiát termel mint amennyit fogyaszt,” Ilyen soha nem lesz.

Előző bejegyzés

Így készül a legtisztább BMW, a C-Evolution

2015. március 02., hétfő
Gyárlátogatás

Következő bejegyzés

A bukósisak a múlt, mert a jövő a légzsák!

2015. március 04., szerda
Biztonság

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt