Je Suis Motard: óriási motoros demonstráció Párizsban

Tiltakozás
2015. február 09., hétfő - Macko

A francia motorosok nagyon összetartóak: az FFMC szervezésében tegnap a tervezett párizsi behajtási tilalom miatt volt hatalmas demonstráció.

Hirdetés


Cimkék: , , , , ,


Hozzászólások (3 hozzászólás)

Helmets on -
A francia törvényhozás megint alkotott. Valós problémákkal úgy látszik ők sem szeretnek foglalkozni és mindezt most egy nőtől:) Ennyire eredményes gondolat a női kvóta is…hülyék mindenhol vannak. “A helyi sajtó egyrészt azt emelte ki, hogy a francia főváros légszennyezésének eleve a kisebbik részét okozza a komplett közlekedés – a környező ipari telepek és a fűtés ugyanis sokkal több környezeti terhelést okoz” Ez jobbára az egész világon így van! Ezért nevetséges az egész járműipari károsanyag kibocsátás démonizélása, az euro akárhányas, zéró emissziós, mérési ciklusos, “globálfelmelegedéses” marhasággal együtt.

Macko -
A komplett közúti közlekedés – kamionokkal, mindennel együtt – nem éri el CO2 kibocsájtását tekintve a kínai bányatüzek szennyezését…

Helmets on -
Ezért megy fel a vérnyomásom mindig ha meglátok egy hírt a legújabb (állami adóval támogatott) elektromos, hibrid autó/motor kapcsán. Mert mindig az jut eszembe hogy ez is “zéróemissziós bébifókás trendiség” meglovagolása miatt van. Csak üzlet, hype: nincs mögötte valós környezettudatosság, mert akkor nem az 1%-nyi kibocsátókat baszogatnák. Az elektromos hajtáslánc meg megjelenne magától, amint megfizethető és egyenértékű lesz a jelenlegi technikával. Persze én se akarok euro1-es Wartburg szintű szörnyetegekkel járni…de az a fránya aranyközépút az rohadtul nem megy! Amikor végre eljutottunk oda műszakilag hogy csak beülsz/ráülsz a gépre és nem kell semmit állítani, tekergetni, kurblizni stb, több tízezres szerviz intervallumok vannak…akkor jön ez a “boszorkányüldözés”: használhatóbb, kényelmesebb, élvezetesebb, biztonságosabb járművünk és közlekedésünk nem lesz tőle de legalább a jégsapkák is pont leszarják… A motorokat meg (főleg a nyugati világban ahol főleg hobbi jármű) végképp értelmetlen cseszegetni. Kitalálták a sima GDP mérés helyett ezt a” boldogságmérő” HPI-t, hát akkor tessék alkalmazni, még szarul menő gazdaságokban is lehet rá populista kampányt építeni:) Én rohadtul nem leszek boldog ha kitiltanak innen-onnan nem reális indokokkal, a hobbimat túlzott adókkal és felesleges műszaki módosításokkal, korlátozásokkal pakolják meg…

Előző bejegyzés

Elektromos scrambler aranyáron

2015. február 09., hétfő
Elektromos hajtás

Következő bejegyzés

A Victory is elektromos cirkálót fejleszt

2015. február 10., kedd
Villanycruiser

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt