Csodák márpedig vannak!

Valós történet
2013. július 07., vasárnap - Bedouin

Amikor valaki minden iratával és vagyonával együtt elveszíti motorja dobozát, már csak a csodában reménykedhet. Csodák azonban vannak, ahogyan jó emberek is!

Hirdetés


Cimkék: , ,


Hozzászólások (4 hozzászólás)

MGP -

Nagyon jó volt volt olvasni ezt a történetet, köszönöm hogy megosztottad velünk!

Első Erdély járásunkkor minket is ledöbbentett az ottani emberek kedvessége. Jó tíz éve volt már.. de mikor egy kis hegyi utón megálltunk pihenni és megállt mellettünk egy helyi család a rendszámokat látva, majd elővette az elemózsiát a kocsiból és megkinálta az egész csapatot..csak annyit kértek hogy beszélgessünk arrol hogy “és mi van otthon?”.

Vagy mikor a legeldugottabb kis faluban egy társunk motorja eldöld és eltört a kuplungkar. Egy helyi kis kölyök öt perc alatt egy komplett kormányt keritett.. rozsdás..tyúkxaros.. de csodamód a kuplunkgar felpattant a Trasnalpra.. És nehogy már bármit is elfogadjon.. 


Macko -

 Én is jobban szeretek Erdélybe menni, mint Ausztriába… Az egyetlen kár, hogy már ott sem minden az igazi. Példának ott vannak az Elsüllyesztett Falu melletti lejmoló családok, akik kizárólag a magyar túristák lenyúlásából élnek, szép megható és full kamu történeteket mesélve. Vagy az a székely költő bácsi, aki a Szent Anna tó mellett vett le bennünket egy hihetetlenül megható történettel egy kis suskára (mondjuk tényleg jó költő volt…). Ezzel együtt persze az összkép és az összes benyomás mindig ugyanabba az irányba viszi el az egész ott-tartózkodást, mint amit Bedouin most érez.


MGP -

 Igen így van.. Pár társunk már évekkel ezelőtt azért tervezett nekünk mindig igazán eldugott helyekre utat..(ami nem mindig tudtunk elérni..) merthogy ezek hamarosan eltünnek (van aki tavaly döbbent rá, hogy Erdélyből a “kötelezőket” Békás, Gyilkos..stb nem is látta) . Így is van.. Örülök mikor látom a készülő új utakat, de annak is hogy azért még murván mehettünk fel a Transalpinára…akkor még megvolt a világ-teteje hangulata. Ugyanez lesz a többivel is..épül az út a Pádisra is.. egy év és nem medvékkel hanem mics-sütőkkel lesz tele. Volt egy remek is utunk át a Bihar-Szigethegységen.. még mielőtt kész lett valami fergetegeset motoroztunk véletlenül arra járva (még a korábbi földútra számítottunk) .. egy év múlva már a teherautóktól (és általuk felhordott kavicstól) élvezhetettlen volt.. és az erdei ösvény hangulat is eltünt..

 


Macko -

Azért remélem, hogy elkísérhetem Bedouint Csíkszeredára, amikor kigurulunk megköszönni a cikkben elhangzottakat a doboz megtalálójának. Mondtam neki, hogy ha meg akarja élni az ünnepi estét józanon, szívesen pálinkázom helyette. 🙂


Előző bejegyzés

Névrokonok

2013. július 04., csütörtök
Teszt: Triumph Rocket III Touring és Rocket III Turbo

Következő bejegyzés

Összeállt a kép

2013. július 09., kedd
Teszt: BMW F800GT

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt