Durvább, mint hinnéd!

Teszt: DaiRal, a magyar dízelmotoros chopper
2012. november 06., kedd - Macko

Sok érdekes motoron volt már szerencsém ülni életemben, mégis azt hiszem, ez viszi a pálmát. Hiszen csak egy van belőle, nagyon különleges, és működik! Végre teszteljük a DaiRalt!

Hirdetés


Cimkék: , , ,


Hozzászólások (10 hozzászólás)

plzltn -

Többször is megnéztem a videó második részében az 5. perc 5. másodpercénél, hogy úgy tűnik, mintha már most is ki lenne repedve a váltó felőli féltengely gumiharang. Azonnal le is mentem a garázsba megnézni, és jelentem, valami megtévesztés van a dologban, mert így a teszt után sem találtam semmi féle hibát a gumin. Hibátlan most is. (talán csak vízcsík maradt rajta a lemosás után?)

Persze akkor sem értem, miért nem szakadt még le…


Macko -

Mert BMW!!! 😉


plzltn -

 Minden valószínűség szerint nem! Csupán utángyártott lehet, mert a típushoz tartozó teljes kínálatából a legolcsóbb gyártmány volt…  


R850R -

Sziasztok!

Először is, gratulálok, nagyon szép lett, és mondom ezt úgy, hogy kifejezetten nem vagyok oda a krúzerekért.

Másodszor: a bemelegítéssel miért vártok annyi ideig? Többek szerint az alapjáraton, egy helyben járatás rosszabbat tesz a motornak, mintha óvatosan, kis terheléssel elindulna az ember. Kell persze 5-10 másodperc, hogy kialakuljon az olajnyomás, beálljon az alapjárat és rendeződjenek a dolgok, de a harmad-fél gázon történő szelíd elindulással szerintem hamarabb felmelegszik a motor, miközben nem kopik, és nem is fárad annyira az olaj. Innen veszem az okosságot:

http://totalcar.hu/magazin/technika/bemelegites/


vilmo -

Nagyon szép munka, gratulálok. Következő projekt mi lesz, valami V8-as?  


Jani55 -

Gratulálok!

Sok pénz, energia, kitartás, munka és tervezés, meg egy csomó végnélküli munka van benne, a végeredmény magáért beszél… (Mackó véleményének meg hiszünk).

De ez mégiscsak félmunka, (mert így közúti forgalomban nem vehet részt és ennek az összes kockázatát mindannyian ismerjük,) a típusbizonyítvány, a műszaki vizsga, a rendszám, a köt. gfb, stb., na az is érdekelne… (a típustábla már meg van, nekem különösen nagyon tetszik)


plzltn -

Köszönöm, hogy a kommentedre válaszul hivatkozhatok a blogomat lezáró utolsó rész 5-ös kérdésére adott válasszal, ami (nem véletlenül) pont erre született meg. : http://www.dieselbike.blog.hu És akkor ajánlom a 7-est is, úgy általában szintén mindenkinek, hisz ahogy az is, az egész blogbejegyzés leginkább a “tipikus” kérdésekre, felvetésekre hivatott válaszolni. És talán néhány hasznos gondolat is található benne az olvasók számára.


Macko -

Zoli, nem cserélsz profilképet? Pirosról zöldre gondoltam… 🙂


plzltn -

Jogos! De hogy stilszerű legyek, olyan kép kéne avatárnak, (meg a WC falára keretezve) amin mindkét dízel rajta van. Ha lesz egy kis napsütés vasárnap, körbekattintom a duót.

Más! Egyetlen olvasó kommentjét vágyom csak igazán, a mentoromét, Quattromanét. Sajnos töbszöri sikertelen irogatása után feladta, -írta meg nekem mailban. 


Macko -

Sajnos az Onroad jelenlegi motorjának “hála” a legújabb verziójú Firefoxból nem működik a hozzászólás. Minden más böngészőből igen, így akár egy Google Chrome-ból Quattro hozzá tud szólni.

De hamarosan teljesen új motorral folytatjuk életünket, remélhetőleg fórum- és egyéb közösségi szempontból sokkal kellemesebben! 🙂


Előző bejegyzés

Gülüszemű vaddisznó

2012. október 29., hétfő
Teszt: Triumph Speed Triple R

Következő bejegyzés

Nem kell erő, hogy megtaláld az igazit!

2012. november 09., péntek
Teszt: LML Star 4T 200 és 2T 125

Ezeket olvastad már?

A meseszépre sikerült a tizedik BMW-Onroad.hu48h motoros túra

Egészen hihetetlen, hogy immáron a tizedik hasonló nevű túrát szerveztem idén. A BMW-Onroad.hu48h minden szempontból tökéletes és kalandos is lett.

Elolvasom »
Túrabeszámoló

A legkívánatosabb csupasz: MV Agusta Brutale 800RR teszt

2018. augusztus 17., péntek

Nem igazán tud más labdába rúgni az olasz motorok különleges szépségével. Vajon egy mai MV Agusta annyira jó is, mint amilyen szép?

Elolvasom »
Új motor teszt

Elindult a BázisMotor új weboldala és egyre frissül az üzlet is

2018. augusztus 15., szerda

Az egyik tradicionálisnak nevezhető budapesti motorosbolt megújulása keretében új weboldallal is vár. A BázisMotor üzletében szét is néztünk.

Elolvasom »
Üzletbemutató

Az amerikai prémium: Bell Star bukósisak bemutató és menetpróba

2018. augusztus 13., hétfő

A tengerentúlon a Bell bukósisak számít abszolút prémiumnak a motorosok között. Mivel már nálunk is kapható, így megnéztük, mit is tud.

Elolvasom »
Kiegészítő teszt

Hirdetés