Yamaha Fazer: felsőbb osztályba lépett

Premier
2010. március 17., szerda - TeeJay

A Yamaha nagy várakozást követően bemutatta legújabb üdvöskéit, az FZ8 és Fazer8 modelleket. Vajon lesz-e a két modellnek akkora sikere, mint hatszázas elődeinek?

Hirdetés


Cimkék: , ,


Hozzászólások (9 hozzászólás)

BananaJoe -

Nagyon tettszik.

Sokkal szebb mint az első képeken, főleg ebben a fehér gúnyában. Asziszem egy szépnapon benevezek a naked változatra.


vilmo -

 Tank 17 liter. Hülyék. A 600-ason 19 volt és az sem volt sok. Az a vacak pár liter nekem +100 km hatótávolságot jelentene. Ezt valahogy nem értik a mangaboyok. Ilyenem sem lesz. Kár mert egyébként nem lenne rossz.


BananaJoe -

Azért csak 17l a tank mert nagyobb lett a légszűrőház, valahonnan meg el kell venni a helyet, gondolom nagy, ormótlan tankot meg nem akartak.

 

Amúgy szerintem simán elmegy egy tankal 300km-t túra tempóban. 300km-t meg nem szoktunk 1 ültőhelyben amúgy se lemotorozni, hacsak nem FJR van alattunk.


vilmo -

 Mindenki ezt mondja hogy úgysem mész 300km-nél többet egy fenékkel, de ez nem így van. Egyrészt mentem már jópárszor, másrészt külföldön nem olyan gyakoriak a 24 órás kutak minden sarkon mint nálunk. Főleg délen, olaszoknál spanyoloknál szokás ez, kisebb kutak este 8-kor bezárnak, aki később jön az így járt. Alszik az út mellett és várja a reggeli nyitást. Ha tudnád hány ilyet láttam…


TeeJay -

Sztem utcai motornál ennek nincs akkora jelentősége (…), főleg az “élménymotor” kategóriában. A motorokat már Európában (főleg a nagyköbcentis vasakat) hobbijárműként használják az emberek. (Az MT-knek 15l-es a tankja, 5,5-es átlagfogyasztással, és elég sokat túráznak a srácok – a szezonnyitó 1900-2000 km lesz 3 nap alatt.)

A túramotoroknak persze nagy a tankja ez rendben is van, de másfél, két óránként még A-ból B-be közlekedés esetén is érdemes megállni – több okból is. Ezeket meg lehet úgy időzíteni, hogy nagyvárosban tankoljon az ember. S bár valóban nincs nyitva tartó kút az említett helyeken, de kp-vel, bankkártyával fizethet az ember a “benzinautomataként” működő töltőállomásokon, ilyenek vannak nagyobb forgalmú helyeken. Az meg nem érv, hogy valaki el van kényelmesedve és nem tervez előre….

PS. Alapvetően egyet értek a 300km-t egy fenékkel elmélettel: nekem 350-380-at bír a motorom, 330 volt az egyhuzamban megtett leghosszabb táv. Mondjuk az élvezeti értéke zéró, de vasárnap délben Karintiában arra eszmélni, hogy “még be sem pakoltam, holnap meg meló” sem kellemes…


Moto-Cat -

Ezt a motort bevállalnám minden rinya nélkül. És mire haladó tudású motoros leszek, addigra talán az ára is lejjebb megy. Én feketét akarok. Az nagyon brutha.

Annyira szépek ezek a motorok. Remélem, legalább annyira jók is. Úgy szeretek motorozni, ha megkínoznának is, nem mondanék le róla.

Az én tankom 14 literes. Elvileg messzebbre jutok vele, csak nem olyan gyorsan…


vilmo -

 TJ kimondtad a lényeget, túratervben az egyik fő szempont az aktuális kutak éritése, ez így nekem nemgyerebe. Az viszont jogos hogy az én igényeim nem átlagosak ezen a téren, aki ilyet vesz annak 99%-a életében 1* nem megy napi 1000 km-t.


Yoda -

amikor megláttam élőben a kiállításon a csupasz változatot, egyből ez ugrott be.


TeeJay -

Olyat már láttunk máshol is…


Előző bejegyzés

Pálinkát a motorba!

2010. március 16., kedd
Üzemanyag

Következő bejegyzés

Összefoglaló a Budapest Motorfesztiválról

2010. március 19., péntek
Videók

Ezeket olvastad már?

Kell ennél nagyobb? Honda XL750 Transalp teszt

2023. november 14., kedd

A Honda felélesztette a legendás Transalp típust is. Soros motorral készül, mint az Afrrica Twin - de vajon hogy sikerült?

Elolvasom »
Új motor teszt

Az új világrend trónkövetelői? Benelli TRK 702 páros teszt

2023. október 18., szerda

Régóta várjuk a Benelli középkategóriás új túraenduroit. Lássuk végre, mennyire felel meg a várakozásoknak a TRK 702 párosa!

Elolvasom »
Új motor teszt

125 köbcentivel 1000 kilométeres túra 24 óra alatt

2023. október 15., vasárnap

Méghogy 1000 köbcenti alatt nincs élet? 1000 kilométert tettünk meg egy 125-ös kismotorral, és még nézelődésre is futotta közben!

Elolvasom »
Videós túrabeszámoló

Győz a Fekete Lovag: Serpentize motoros ruha bemutató

2023. szeptember 24., vasárnap

Nemrég mutattuk be a magyar Serpentize motoros ruha márkát. A kínálatból talpig feketébe öltözve kezdtünk tartóstesztbe.

Elolvasom »
Ruházat tartósteszt